Friday, January 9, 2009

sejenak di SJMC...

pada 9 dec 2008..iaitu tahun lepas..ak sesat sebentar di hospital...sempat ku tangkap gambar sedikit..hua3..masa ni tgh tggu nurse panggil nk bt sinus scan...biasala da bosan..kesimpulan nya..ak akan menjalani pembedahan pada bulan mei...hua3..sempat promote lg..hahhaah....


rentetan sejenak..

Bila difikirkan sekali lagi, adakah betul apa yang ku lakukan terhadap diriku. Membuat keputusan untuk menyenangkan keadaan. Sekali lagi, dijadikan medium ini sebagai tempat luahan hati kecil ku. Ku tahu betapa sulitnya keadaan ku sekarang dengan masalah dan rintangan yang harus ku lalui..Tapi gelora hatiku ini tidak tertahan lagi..

 Termenungku sekejap, memandang ke arah luar jendelaku. Hanya keadaan sunyi, sepi, gelap-gelita yang dapat ku lihat dari mata kasar. Sejenak ku memikirkan apa yang aku bakal luahkan dari hati yang selama ini tiada tahannya lagi untuk terus diam membisu. Ku harus lepaskan segala isi yang tersurat yang kini menusuk jantungku, membuatku sesak bernafas, membuat diriku lemah, tiada sokongan dari siapa yang ku anggap teman selama ini. Aku pilu, aku sedih, aku sayu..memikirkan apa yang bakal ku lalui. Adakah aku keseorangan?

Menitis air mata, titis demi titisan, menitis membasahi pipi, mengalir tanpa henti, tiada siapa..tiada siapa yang ingin mengesat..menghilangkan rasa sedih ku ini.. jadi, adakah benar aku keseorangan? Tanda tanya berputar-putar, membuatku sepi sebentar..

Berhentiku dari menaip, membetulkan cermin mata ku, mengesat air mata yang kini mengaburi pandangan ku. Terusku menaip, menceritakan lagi sisa-sisa luahan ini. Memikirkan apa lagi yang ku harus lakukan demi menghapuskan perasaan sedih ku yang kini meninggalkan kesan luka yang amat dalam. Adakah terdapat nya seorang insan yang sudi membuat hatiku ini ceria kembali..mengubat luka ku yang dalam.

Huh, Ketawa ku sebentar, bodoh diriku..menitis lagi titisan air mata…